Caninus

Popravka zuba

Popravka zuba

popravka-zuba-w

Bezbolna popravka zuba i vađenje zuba u našoj ordinaciji, vršimo dugi niz godina. Primenjujemo savremenu tehnologiju koja u kombinaciji sa dugogodišnjim iskustvom pruža našim pacijentima najbolju moguću uslugu.

Konzervativna stomatologija

Popravka zuba pripada oblasti konzervativne stomatologije koja se bavi izučavanjem i liječenjem kako urođenih mrlja na vidljivim djelovima zuba (aplazije, hipoplazije, displazije) tako i stečenih oštećena kao što je karijes. Naš zadatak je da na vrijeme otkrijemo karijes, spriječimo njegov razvoj i nadoknadimo izgubljeni dio zuba ukoliko dođe gubitka određenih djelova.

Skidanje karijesa

U stomatološkoj ordinaciji “Caninus” posebnu pažnju poklanjamo ranom otkrivanju karijesa, obuci za održavanje adekvatne higijene i redovnim kontrolama. Karijes u ranoj fazi nema izražene simptome izuzev povremenog bola na hladno i slatko. Rano otkrivanje karijesa omogućava nam da uz minimalan gubitak zubne supstance, bezbolno zaustavimo razvoj karijesa i očuvamo funkciju zuba. Zub se preparipše, karijes se u potpunosti uklanja sa oboljelog dijela zuba, a zatim se izgubljeni dio zubne strukture nadoknađuje plombama.

Kada se karijes ne otkrije pravovremeno bakterije uzrokuju zapaljenje zubnog živca ili tkiva kosti oko korjena. Zub u ovoj fazi najčešće ima izražene simptome u vidu spontanog bola bez ikakvog nadražaja, oticanja desni i predela oko zuba, pojavljivanje fistula (belih bubuljica) iznad vrha korjena zuba. U rjetkim slučajevima može da prođe bez simptoma pa stomatolog uočava problem uz pomoć rendgen snimka.

Ovakav zub zahtjeva čišćenje i dezinfekciju kanala korjena odnosno endodontski tretman. Čišćenje kanala korjena se može vršiti mašinski ili ručno iglicama u zavisnosti od mogućnosti i procjene našeg stomatologa. Nakon čišćenja i ispiranja kanala korjena slijedi njegovo punjenje specijalnim pastama i gutaperka poenima kako bi prostor unutar zuba ostao hermetički zatvoren. Na taj način se otklanja mogućnost ponovnog naseljavanja bakterija unutar zuba i ponovnog javljanja zapaljenske reakcije sa svim svojim posljedicama.

Društvene mreže

Poslednje objave sa bloga