Caninus

Oralna hirurgija i implantologija

Oralna hirurgija i implantologija

oralna-hirurgija-i-implantologija

Postoje situacije kada stomatolog ne može da rješi vaš problem konzervativnim pristupom i mora da se obrati oralnom hirurgu. To se načešće dešava: kada postoji infekcija na vrhu korjena zuba koja ne može da se izliječi konzervativnim putem (endodoncijom), kod postojanja cisti različitog porjekla, djelimično ili potpuno neizniklih umnjaka ili drugih zuba, kod odluke o ugradnji implantata, kod korenova zaostalih prilikom vađenja kada je neophodno zatvaranje sinusne šipljine otvorene prilikom vađenja zuba i kod mnogih drugih stanja koja proceni naš specijalista.

Hirurška intervencija se sprovodi u našoj hirurškoj sali pod sterilnim uslovima i lokalnom anestezijom. Sama intervencija je bezbolna, a nakon operacije dobijate detaljna uputstva kako da se ponašate u narednih nekoliko dana. Prije zakazivanja operacije obavezno napomenite ako pijete neke lijekove ili ste alergični na neki.

Zubni implanti

Implantologija je grana stomatologija koja se bavi ugradnjom zubnih implantata. Implant ugrađuje oralni hirurg i napravljen od materijala koje ljudsko tijelo odlično prihvata. Vreme potrebno da bi se korjenski dio implanta učvrstio u kosti je 6 mjeseci za gornju i 3 meseca za donju vilicu. Posle toga na implant se može staviti individualno napravljena krunica. Implanti su odlično rješenje u slučaju nedostatka jednog zuba, jer se ne bruse susjedni zubi. Takođe, mogu da služe kao nosači mosta ili proteze.

Društvene mreže

Poslednje objave sa bloga