Caninus

Izbjeljivanje zuba

Izbjeljivanje zuba

izbjeljivanje-zuba

Izbjeljivanje zuba – vrste

Izbjeljivanje zuba je jedna od procedura za koju se pacijenti sve više zanimaju. Postoji jednoseansno izbjeljivanje zuba koje se se izvodi sa višim koncentracijama vodonik ili karbamid peroksida ili višeseansno sa nižim koncentracijama koje se radi u kućnim uslovima. Sama procedura jednoseansnog bijeljenja traje nešto više od sat vremena. Prethodno je neophodno zaštititi desni sa za to namjenjenim gingiva protektorom.

Bjeljenje zuba

Zubi se potom premažu gelom za izbjeljivanje zuba. Aktivacija samog glela se vrši na tri načina. Jedan način je mešanjem aktivatora i aktivne supstance, drugi laserom, a treći lampom. Zašto je bitno da se izbjeljivanje radi u stomatološkoj ordinaciji, a ne u kozmetičkim salonima!? Svaki čovjek ima različitu boju zuba. Boja zuba zavisi i od genetike, ali i od spoljašnjih faktora kao što su konzumiranje kafe, crnog vina, pušenja.

Bijeljenje zuba radi se i kod vitalnih i avitalnih (izvađen živac) zuba. Moguće je bjeljenje jednog ili svih zuba. Prije bjeljenja je obavezan pregled kod našeg stomatologa koji će vam reći koji je najbolji način da dođete do željene boje vaših zuba.

Skidanje kamenca

Takođe, boja zavisi od naslaga na zubima te je pravilna oralna higijena neophodna za blistav osmeh. Ponekad je samo skidanje kamenca i poliranje zuba dovoljno da bi povratili boju zuba sa kojom ste zadovoljni. Svakako su čisti zubi i preduslov za bjeljenje zuba. Takođe, često se dešava da je neki zub tamniji od ostalih. On je najčešće i devitalizovan (mrtav) te je stoga potamnio. Takvi zubi se bijele posebnom metodom koju može da sprovede samo doktor stomatologije. Zubi se godinama troše i na njima se javljaju razne promjene kao sto su pukotine gleđi, klinaste erozije u vratu zuba, dentin postaje vidljiv.

S’ obzirom da prilikom i nešto posle bijeljenja zuba može da se javi preosjetljivost zuba bitno je uočiti te promjene i zaštititi zube, ako je to moguće. Posle bijeljenja zuba, ukoliko imate plombe na tim zubima one će ostati tamnije, jer ne mjenjaju boju, te ih je potrebno zamjeniti sa novim.

Stomatološka ordinacija “Caninus”, nudi vam uslugu izbjeljivanja zuba i skidanja kamenca uz primjenu najsavremenije tehnologije i metodologije u radu. Posjetite nas i uvjerite se sami u kvalitrt našeg rada!

Društvene mreže

Poslednje objave sa bloga